Om Jazzen fra Jazzen

Kasper Tom: FUSK – Tyskland og Danmark i skæv forening

Posted on April 19th, 2011 by jazzblog.dk

Den 1. april udkom albummet FUSK med mit band af samme navn. Bandet består af to tyskere, Rudi Mahall på basklarinet og Philipp Gropper på sax, og to danskere, Andreas Lang (bas) og mig selv, Kasper Tom (trommer). Pladen er udgivet på det tyske pladeselskab WhyPlayJazz, som også har udgivet bl.a. QUARTz og Hyperactive Kid.

Dette er min første udgivelse som bandleader og jeg er meget glad for resultatet! Pladen består af numre som jeg har skrevet specifikt til FUSK, og som vi har turneret med i et par år. Den er optaget i Berlin under en turné sidste år, hvor vi både spillede i Tyskland og Danmark.

Det er en stor glæde for mig at få denne cd udgivet. For det første er det rart at få indspillet med et “working” band, som har spillet mange koncerter og har arbejdet med materialet over længere tid. På den måde er pladen ligesom et resultat af vores hidtidige arbejde. For det andet er det rart at få dokumenteret mine kompositioner på cd, og for det tredje er det mig en ære at indspille med så fantastiske musikere som Rudi Mahall, Philipp Gropper og Andreas Lang.

Andreas og jeg har spillet sammen de sidste 10 år og kender hinanden rigtig godt, både muskalsk og personligt, og det er dejligt at have ham med i projektet. Philipp er jeg stødt på engang i Polen og har siden spillet løst og fast med ham. Rudi hørte jeg første gang med Der Rote Bereich i Berlin og efter at have hørt ham spille tænkte jeg: Det der er fra “outer space”, ham skal jeg have med i mit band! Siden har vi øvet og turneret og nu er pladen altså en realitet.

CD’en er allerede blevet anmeldt et par steder, her er et par citater:

Bandet tager frit afsæt i den moderne eksperimenterende jazz og rammer en konsekvent fængslende kombination af abstrakt impro og superswingende sammenspil – ikke mindst takket være Tom selv. Flere steder byder de enkelte numre på direkte fremragende soli, hvor der spilles på virkelig højt niveau. Det er uhyre kompetent og fantasifuldt, men kræver absolut også et åbent øre, når de mest avantgardistiske indslag fylder godt i lydbilledet.” Thomas Bjørnsten, Aarhus Stiftstidende.

Nuance is not a mere afterthought on this album, but an integral part of what Fusk do. And it should also be noted that Christiansen, Gropper, Lang and Mahall have a strong sense of teamwork on this album. The four of them are very much in sync, and together, they achieve a genuine group sound; they give the impression that they went into the studio with a sense of purpose.” Alex Henderson.

Læs mere, hør musik og køb pladen her!

De bedste hilsner,
Kasper Tom

Copyright © 2012 jazzblog.dk. Skriv til info@jazzblog.dk