Bedste Albums Og Numre Fra Miles Davis

Musikere
March 20th, 2020
JazZblog.dk

Miles Davis blev 65 år gammel og nåede at vinde 8 grammy awards. Han er en af de mest legendariske jazzmusikere nogensinde, og han har udgivet mere end 50 musikalbums, og endda over 100 albums, hvis man tæller live, soundtrack og compilation albums med.

Det kan derfor godt være lidt svært at finde ud af, hvilken plade og hvilke numre man skal sætte på med Miles Davis. Han var en fremragende trompetist og komponist, og der er selvfølgelig stor debat om, hvilke af de mange numre og albums der er bedst. Vi har samlet de fem af de bedste jazz albums og ti af de bedste numre fra Miles Davis.

Top 5: Bedste Albums fra Miles Davis

Miles Davis begyndte allerede at spille professionelt som 16-årig, og han nåede derfor at udgive utrolig meget musik, selvom han kun blev 65 år gammel. Han blev født tilbage i 1926 i Illinois, og han var en af foregangsmændene for det man kalder cool jazz.

Vi har samlet de fem ‘måske’ bedste albums fra Miles Davis

 1. Kind of Blue - udgivet 1959
 2. In a Silent Way - udgivet 1969
 3. Porgy and Bess - udgivet 1959
 4. Birth of the Cool - udgivet 1957
 5. Jack Johnson - udgivet 1970

Miles Davis udgav utrolig mange albums. Med den moderne teknologi, er man så heldig, at man behøver ikke at købe et helt album mere. Man kan blot finde de 10 bedste numre. Derfor har vi også lavet en liste med de 10 bedste stykker musik fra Miles Davis.

Top 10: Bedste numre fra Miles Davis

 1. So What
 2. Blue in Green
 3. Stella by Starlight
 4. Smoke gets in your Eyes
 5. It never Entered my Mind
 6. Nature Boy
 7. Round Midnight
 8. Flamenco Sketches
 9. Autumn Leaves
 10. Bye Bye Blackbird

Miles Davis er uden tvivl en af de mest kendte Jazzmusikere gennem tiden. Mangler du inspiration til noget lækkert jazz, så læs vores artikel om 10 af de allerstørste ved at følge dette link: De Mest Kendte Jazzmusikere Gennem Tiden

Tak til Formula Swiss

Denne artikel er udarbejdet med økonomisk støtte fra Formula Swiss. Vi sender derfor et stort tak til Formula Swiss, da denne artikel ikke var blevet til en virkelighed uden deres hjælp. Formula Swiss er en danskejet virksomhed, der producerer lovlig cannabis olie og andre spændende CBD produkter.

Næste indlæg