Jazz Guitar

Nyheder
February 22nd, 2022
JazZblog.dk

Jazz Guitar er en bestemt variant indenfor de forskellige genre, som en guitar kan have. Der er selvfølgelig altid en standardmodel, men ligesom en guitar til westernmusik, som har en større krop, så har en Jazz Guitar et udseende, som er mere violinagtigt.

Det største kendetegn på den er, at strengene løber hen over en bro ligesom på en violin og lydhullerne er to f-formede på hver side af strengene i stedet for det klassiske hul i midten af guitaren, som de fleste kender.

Denn guitar blev udviklet i starten af det 20. århunderede og hed oprindelig også en f-hulguitar. Meningen var, at lyden også skulle minde om en violin. Hvorfor den hedder en Jazz Guitar i dag, er fordi det er den foretrukne guitar, når det kommer til Jazzmusik.

De første elektriste guitarer var med en Jazz Guitar i centrum, hvor man satte en massiv plade på, da man ellers ikke kunne høre den elektroniske forstærkning.

Ønsker du dig en Jazz Guitar, kan du købe en fra 1899 kr. og op til 93700 kr. Der er forskellige modeller derimellem, hvor der også er nogle, der er mere anbefalet end andre.

Jeg håber ovenstående har været med til at gøre dig klogere på, hvad Jazz Guitar indebærer.

OBS: Denne tekst er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Enamel. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne tekst ikke lade sig gøre.

Næste indlæg