Hvor Stammer Jazz Fra Og Hvor Kommer Ordet Jazz Fra?

Events
July 30th, 2020
JazZblog.dk

Jazz er en musikgenre der stammer helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet, men selve ordet har haft andre betydninger undervejs. Jazz er blandt andet blevet brugt som slang for personer, som var seksuel aktive. Dette ved vi ikke helt, hvordan vi skal forholde os til på Jazz Blog, vi foretrækker at have fokus på musikken. Der er dog ingen tvivl om, at musikken også kan være sensuel, men i dagens artikel har vi altså fokus på, hvor jazz stammer fra.

For lige at afslutte ordets betydning, så kommer jazz ordet ‘måske’ fra order jasm, som var et slangudtryk for dating, og kunne blandt andet betyde energy. Den allerførste gang man er stødt på ordet jazz, er hvor det er blevet beskrevet som en skruebold i basebold, hvor bolden blev beskrevet som jazz, hvor det ikke var muligt at ramme bolden.

Jazz opstod i New Orleans, og det er en musikgenre der er kendetegnet ved at give musikerne en improvisatorisk frihed. Jazz er også kendetegnet ved saxofonen og blæseinstrumenter. Musikken er en blanding af blues, ragtime og “brass”.

New Orleans Jazz er det, man betegner som den oprindelige jazzmusik.

Denne type musik opstod i starten af 1900-tallet i blandt den farvede del af befolkningen i New Orleans. Denne musik er altså grundstenen til det, vi alle kender som Jazz.

Du kan læse nogle af vores andre jazz artikler her:

De 5 bedste Jazz albums

Det kan være lidt tricky at udvælge de fem bedste jazz albums, og det er selvfølgelig altid individuelt, hvad man synes er et godt jazz album. Er du ny til jazz og er du i tvivl om, hvad du skal lytte til? Så giv et af disse fem albums en chance.

  1. Miles Davis - Kind of Blu
  2. 2. John Coltrane - A Love Supreme
  3. Ornetto Coleman - The Shape of Jazz To Come
  4. Billy Evans Trio - Sunday At The Village Vanguard
  5. Sonny Rollins - Saxophone Colossus

Tak til avXperten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed.


Mangler du et nyt stereoanlæg til at høre Miles Davis eller andet lækkert jazz på? Så kan du blandt andet finde et stereoanlæg og mange andre fede gadgets og elektroniske komponeter på avXpertens hjemmeside.

Næste indlæg