Hvad Er Fusion Jazz? Fusion Jazz Har Flere Elementer

Events
May 20th, 2020
JazZblog.dk

Fusionsjazz bliver også blot kaldet fusion, og det er en undergenre til jazz. I slutningen af 1800-tallet dukkede jazz op som sin egen genre, men jazz har udviklet sig meget fra sin oprindelse.

Hovedelementet i jazz er den kollektive improvisation og rytme, men i takt med at instrumenterne udviklede sig, så skete der også noget med genren. Jazz fusion er en undergenre til jazz, hvor man kombinerer jazz med rock, funk, soul, blues og i nogle tilfælde pop.

I 1960’erne og 1970’erne begyndte man at bruge elektroniske instrumenter, når man spillede jazz. Dette havde også betydning for udviklingen, og swing musikken fik en anden lyd, og her blev skabt det vi kalder fusion jazz.

En stor del af fusion er derfor el guitar og keyboard i stedet for ellers meget akustiske instrumenter, som jazz ellers er kendetegnet ved.

Du kan dog stadig hører alle de klassiske blæseinstrumenter såsom saxofoner og trompeter, men andre instrumenter som den store kontrabass udskiftes ofte med en elektronisk bass guitar og det er normalt, at der også bruges en synthesizer til lyden.

Bliver også kaldt for Jazz Rock

Jazz fusion bliver også kaldt for jazz rock, og det skyldes, at det er rock, der er det element eller den genre, som fylder mest i forhold til alle de musikgenre, som jazz fusion bliver kombineret af.

Andre genre af Jazz

Der findes en række forskellige genre, når det kommer til jazz. Du kender måske swing, smooth eller blues. Der findes en lang liste med jazz, men fælles for alle er den frie improvisation. Dette er dog også en undergenre, hvis man dykker mere ned i jazz, og musikgenren indeholder mange flere facetter og undergenre end mange muligvis kender til.

Miles Davis blev influeret af stil-elementer fra blandt andet rock musikken

En af de allerstørste solister, når det kommer til Jazz, Miles Davis, har også en finger med i spillet, når det kommer til fusion. Miles Davis var en af de første til at implementere de elektroniske instrumenter i jazz genren.

Nogle andre kendte jazz bands, der spillede fusion er eksempelvis Weather Report, Return to forever og The Mahavishnu Orchestra

Hvis du er ikke er bekendte med nogle af ovenstående, men er ved at få øjnene op for fusion, så giv dem et skud.

Næste indlæg