Hvad Kendetegner Jazz

Events
May 12th, 2020
JazZblog.dk

Der er mange ting der kendetegner jazz, da det er en musikstil, som er lavet af folk fra mange forskellige kulturer. Jazzen har dog alligevel fået en helt unik stil, der adskiller sig fra mange andre musikstilarter.

Hvad kendetegner jazz? Jazz er blandt andet kendetegnet ved saxofonen. Musikstilarten stammer fra New Orleans Louisiana, hvor det opstod i starten af 1900-tallet. Musikken er en blanding af blues, ragtime og “brass”. Det er især den improvisatoriske frihed, der kendetegner jazz.

Jazzen har udviklet sig meget gennem tiden, og det har blandt andet være musikerne Louis Armstrong, Charlie Parker, Miles Davis og Duke Ellington, der har været frontfigurer for, hvordan jazz kan lyde.

Grundet friheden til at improvisere, så har alle jazzmusikere muligheden for at skabe deres helt egen lyd. Noget de har tilfælles er, at deres musik er meget rytmisk, og dette bliver også kaldet for swing.

Jazz er også kendetegnet ved, at man bruger noget der hedder “blue notes”, som kommer fra en blues skala. Oprindelig var jazz lavet fra den farvede kultur og der blev primært spillet på akustiske instrumenter.

Jazz bruger blæseinstrumenter mere end de fleste andre stilarter, og det er meget naturligt at inkludere trompet, klarinet og trækbasun i jazz.

Solopartier

Jazz har som ofte nogle fastlagte akkorder som et nummer følger, men her er der rig mulighed for, at bandet kan få deres egen solostykker, hvor de kan improvisere. Dette gør, at man kan lave alle numre unikke, og man kan virkelig udfolde sin kunstneriske kunnen.

Jazz har en lang og smuk historie, og har dybe rødder i den brutale amerikanske historie, hvor jazz helt sikkert har været med til at skabe et frirum fra hverdagens strabadser.

Vi skriver en masse om jazz, og der er mange sjove ting, der kan nævnes, når man snakker om jazz. Har du hørt om Jazzhands eller New Orleans Jazz? Så har vi også skrevet om dette samt vi har skrevet om de mest kendte jazzmusikere gennem tiden.

Du kan læse nogle af vores andre jazz artikler her:

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort og ydmygt tak til Perlen Odense. Mangler du nye smykker eller øreringe, har de en webshop, hvor man kan finde smykker i alle afskygninger. Se blandt andet deres udvalg af Pernille Corydon øreringe og meget mere, hvis du giver dem et visit.

Vi siger tak for støtten, og tak fordi at du læste med.

Næste indlæg